Karl Roosen

Karl
Werfleider (divisie Drilltech)

 

Karl is zijn loopbaan bij Smet Group in 1996 gestart. Vóór Smet Group werkte hij als mecanicien en dankzij zijn buurman, die al bij ons werkte, is hij hier uiteindelijk terecht gekomen als pompmecanicien in het Atelier. Daar werkte hij een aantal jaar tot hij de kans kreeg om werfleider te worden. Deze kans heeft hij met twee handen gegrepen en ondertussen is hij reeds 12 jaar werfleider bij de divisie Drilltech.

Karl is trots op hoe zijn mensen werken. Hij heeft vaak verschillende werven tegelijk lopen en kan dus niet overal tegelijk zijn. Dat zorgt ervoor dat de ploegen van 2 arbeiders, die de werken uitvoeren op de werf, erg zelfstandig moeten werken. Ze bepalen zelf het tempo en de manier van samenwerken, zolang het werk maar gedaan is.

Karl zorgt er dan voor dat deze mensen de job zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. De organisatie van de werf, problemen oplossen, de aansturing van de mensen ..., kortom zorgen dat het ontwerp van de projectleider uitgevoerd wordt. Natuurlijk kan Karl daarvoor ook rekenen op de bijsturing van de projectleider. "Je staat er nooit alleen voor, het is altijd een kwestie van samenwerken," zegt Karl.

Ook komen er wel eens wat speciale projecten voor of projecten met speciale aspecten. Zo vertelt Karl over een project uit de tijd dat hij nog in het atelier stond en mee naar de werf mocht voor een project. Hij en zijn collega zouden een put moeten boren in de tuin van de pastoor. Wat op voorhand niet was meegedeeld was dat de boormachine daarvoor wel eerst over de kerk getild moest worden om te kunnen boren. Dat zijn natuurlijk zaken die je niet elke dag meemaakt.

 

Carriere van Karl