Smet-Tunnelling: divisie Tunnelling en Leidingrenovatie

Divisie Tunnelling

Foto boorploeg

De Divisie Tunnelling is een kwalitatief gewaardeerde partner en gevestigde waarde voor tunnelboringen en buisdoorpersingen voor zowel openbare als private opdrachtgevers (bv. industrie) in binnen- en buitenland.

 

We boren tunnels voor nutsleidingen, in diameters van ca. 40cm tot 4m. Dit zijn natuurlijk zeer speciale en interessante projecten.

Vaak zorgt het specifieke aspect van de tunnelwerken er ook voor dat we ons naar het buitenland moeten begeven om opdrachten uit te voeren. Zo hebben we bijvoorbeeld regelmatig werven in Duitsland en Denemarken, maar hebben we in het verleden ook al werken uitgevoerd in landen zoals Maleisië, Griekenland, Italië,…

 

groepssfeer

 

Voor onze medewerkers betekent dit dat we meestal de hele werkweek ter plaatse blijven overnachten en op vrijdagavond naar huis komen.  Ook staan we in deze techniek vaak in kleine ploegen van ca. 4 tot 6 mensen op de werf. Dat alles maakt natuurlijk dat je heel dicht bij je collega’s staat, wat zeker bijdraagt aan een toffe werksfeer.

Voor deze technieken zorgen we ook voor interne opleidingen om de functie te leren. De zaken die we uitvoeren kan je niet op school leren. Hier zitten erg mooie kansen voor technische aangelegde mensen die de handen uit de mouwen willen steken en een vak willen leren.

Ook voor hooggeschoolde of universitaire profielen zit in deze techniek heel wat uitdagingen en opleidingsmogelijkheden. Dit zowel voor mensen die een internationaal getinte carrière willen uitbouwen als voor mensen die zich technisch willen ontplooien.

 

 

Leidingrenovatie

Onze Divisie Leidingrenovatie Nieuw leidingrenovatieis een kwalitatief gewaardeerde partner en gevestigde waarde voor de renovatie van rioleringen en andere leidingen voor zowel openbare opdrachtgevers als industrie. Deze groeimarkt is de laatste jaren sterk ontwikkeld. Doordat de bestaande infrastructuur van leidingen in gans België sterk verouderd is, in combinatie met hogere milieu eisen, heeft dit er toe geleid dat er een grote vraag ontstaat naar oplossingen.

Verschillende moderne renovatietechnieken worden toegepast waaronder het plaatsen van een glasvezelkous in een bestaande leiding. Bij deze techniek wordt dmv perslucht de kous tegen de wand van de oorspronkelijke leiding gedrukt, waarna deze met UV licht wordt uitgehard. Dit is een erg duurzame oplossing en zorgt voor een minimum aan overlast.

Bij de leidingrenovatie bestaan we uit verschillende soorten ploegen, die elk instaan voor een aspect van de renovatie.