Opleiding

opleiding VDABIn 2003 werkte Smet Group samen met Thomas More hogeschool Kempen en het WEB in Turnhout een competentiemanagement voor laaggeschoolden uit.

Het schoorsteeneffect en de nodige competenties en talenten werden in kaart gebracht. Schoorsteeneffect? Bij een doorgroei ontstaat er onderaan ruimte voor een nieuweling die op zijn beurt kan doorstromen in de organisatie.

Smet Group is al langere tijd binnen de bouwsector trekker van bedrijfsinterne opleidingen voor arbeiders. Dit zit vanaf het begin in het DNA van Smet Group. Metser, bekister en andere bouwopleidingen vind je op school, bij VDAB of andere opleidingsinstellingen. Maar boormeester en pompist waar kan je dat leren?

Samen met Talentenwerf werden de afgelopen jaren enkele groepen van niet of anders geschoolde werklozen opgeleid tot werknemer van Smet. Zoals Tom, hij heeft na enkele jaren al 1.555 palen onder de grond geboord in het verre buitenland en Jelle doorloopt nog steeds het opleidingsproces om ooit onze duurste verticale boormachine te bedienen.

 

esfDit alles heeft geleid naar een uitgewerkt maar ook levende opleidingscatalogus waar enkele honderden opleidingen beheerd worden via een aangekochte software. Sinds begin 2018 is er een voltijdse ervaringsdeskundige aangeworven om dit verder uit te werken en de diverse divisies te begeleiden in het opleiden van nieuwe en bestaande werknemers.

Smet Group is al enkele jaren via Duaal leren mee aan het timmeren aan de integratie tussen scholen en het bedrijfsleven. Stagiairs, eindewerken, jobstudenten,... zijn allemaal welkom bij ons.

Partnerschap

Momenteel heeft Smet Group een partnerschap met ESF in het kader van digitalisering van de opleidingen. Dit wil zeggen dat wij, waar we kunnen, trachten de 'papieren manier van werken' waar mogelijk om te zetten in een 'digitale manier van werken'. Een manier die ons toelaat om sneller te werken. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid om iedereen in het smartphone-tijdperk op een relatief eenvoudige manier betrekken bij onze vernieuwingen.

 

 

Zelfstandigheid en creativiteit

Zelfstandigheid en creativiteit (soms gelijk aan “plan trekken”) zijn belangrijke kenmerken in jouw job bij Smet Group. In kleine ploegen (2 tot 4 mensen groot) dag in dag uit op werven werken. Je moet van aanpakken weten, verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig oplossingen uitwerken om de nodige rendementen te halen. We zijn doeners, ondanks onze technisch hoogstaande uitvoeringen. Oplossingen zijn er altijd wel te vinden. Je weet dat tussen een moeilijkheid en een mogelijkheid maar 1 letter verschil is (en nog wat schuiven met de gemeenschappelijke letters).