Smet-F&C: divisie fundering en consolidatietechnieken

Onze grootste afdeling

zuidpoolBij F&C zijn iedere dag 170 medewerkers hard aan het werk met het verwezenlijken van projecten in de funderingstechnieken

Ondertussen beheerst F&C 11 verschillende technieken die ons kunnen helpen om allerlei opdrachten, problemen en uitdagingen aan te gaan in de funderingswereld. Dit zijn de: Berlinerwanden, Beschoeide sleuven, Grindkernen, Injecties, Micropalen, Secanspalen, Soilmixing (TSM / CSM), Spuitbeton, Trekankers, Vernageling en VHP/Jetgrouting.

F&C is een erg grote afdeling die nog steeds een ontzettende groei kent. Op dit moment bevinden onze werkzaamheden zich voornamelijk in België omdat er in eigen land erg veel werk voorhanden is. Afhankelijk van waar onze werven zich bevinden, wordt er al dan niet logement voorzien voor de werkweek.

Ook bij F&C hebben we af en toe speciale projecten in het buitenland. 

Kijkje in de afdeling

We werken op de werf graag met kleine teams van (meestal) 3 medewerkers. Dat zorgt voor een fijne samenhang en een grote betrokkenheid van medewerkers.

F&C is de afdeling die mensen voedt met een passie voor bouwplaats- en funderingsmachines. Door onze speciale technieken en machines, kunnen we onze mensen uitdagingen bieden die op andere bedrijven moeilijk te vinden zijn. 

Door de omvang en de variatie binnen F&C, zijn er ook heel veel doorgroeiscenario’s mogelijk. Één van onze werknemers, met meer dan 25 jaar anciënniteit, is van arbeider op de werf doorgegroeid naar het aansturen, beheren en de organiseren van al onze funderingstechnieken. Kijk naar het verhaal van Patrick, Hoofd operaties F&C.