Smet-Boring: divisie Projectsupport

Onze grootste speler onder de afdeling projectsupport is het atelier. Elke dag zijn hier meer dan 60 mensen druk in de weer om onze boormachines en alle boortoebehoren werfklaar te maken.

 

medewerkers aan machine

Ook hier werken we met verschillende diensten die elk de eigen werkzaamheden uitvoeren. Hier vind je een kleine greep uit hun dagdagelijkse activiteiten.

 • Het magazijn zorgt voor de bevoorrading van allerlei middelen en onderdelen om een goede werking en continuïteit te verzekeren van de verschillende diensten in het atelier en op de werven.
   

 • Het centrale atelier, dat draaiers / frezers, lassers en een algemene onderhoudsploeg omvat, houdt zich hoofdzakelijk bezig met het herstellen en de nieuwe productie van allerhande boortools die bestemd zijn voor de werven van de Smet Group. In het centrale atelier wordt ook alle pipefitting gerealiseerd voor de afdeling elektromechanica en dit zowel in staal als in rvs.
   

 • Het ankeratelier boormachines staat, met een 16-tal mechaniekers, in voor het onderhouden, herstellen en ombouwen van zowel de verticale als de horizontale grondboormachines van Smet Group.
   

 • Het pompenatelier verzorgt het onderhoud en de herstellingen aan de verschillende soorten pompen die nodig zijn voor de werven. Deze mechaniekers werken ondermeer aan zuigerpompen, centrifugaalpompen, onderwaterpompen, vacuumpompen, ……… .
   

 • Het elektrische atelier neemt o.a. alle elektrische herstellingen aan de boormachines en toebehoren voor hun rekening. Kortom, hun werkgebied reikt van meet- en regeltechniek tot het schakelen van hoogspanning.
   

 • Als laatste komen we bij de technische vleugel. Hier bevinden zich enkele ontwerpingenieurs en specialisten op het gebied van hydraulica en meet- en regeltechniek.      

  

medewerker in boorschild

Door de grote verscheidenheid aan machines en technieken is werken bij ons heel afwisselend. Hier komt dan nog bij dat je zéér snel zelf de handen uit de mouwen mag steken waardoor je op korte termijn met veel verschillende technische aspecten in aanraking komt. We willen vertrouwen geven aan de mensen die bij ons starten vandaar dat hun eigen handelen en “leren door te doen” voor ons van groot belang is. Dit alles gebeurt in samenwerking en onder begeleiding van ervaren collega’s die reeds jaren hun functie uitvoeren.

Ook zijn er steeds mogelijkheden om je op bepaalde gebieden bij te scholen. Dit kan gerealiseerd worden door het volgen van interne of externe opleidingen.

Ons atelier wordt ook vaak gebruikt als “opleidingcentrum” voor nieuwe werknemers of leerlingen van middelbare en hoge scholen. Wij nemen deel aan meerdere projecten van duaal leren en daarnaast organiseren wij ook nog tientallen individuele stages.

Door op deze manier te werken wordt er een band opgebouwd met collega’s wat de sfeer ten goede komt en waardoor iedereen naar hetzelfde doel kan streven, nl: in een goede sfeer en op een veilige, aangename manier kwalitatief werk afleveren ter ondersteuning van de Smet Group zodat deze op hun beurt en op een veilige manier goed werk kunnen afleveren op de werven voor hun klanten.