Smet GWT Europe: divisie Drilltech

 

In 1900 is 'Vader Smet' gestart met een put te slaan. Dit doen GWT arbeiderswe nog steeds bij Drilltech.
 

Putten voor bemalingen maar ook voor verkenningsboringen, ondiepe en diepe geothermie, drinkwaterputten voor overheid en industrie, enz.

Samen met je collega trek je er dagelijks, meestal met de vrachtwagen waarop de boormachine geïnstalleerd is, eropuit om deze verticale boringen uit te voeren. Een installatie kan soms op enkele uren klaar zijn. Nadien doen de zuigerpompen hun werk en dient er slechts sporadisch onderhoud uitgevoerd te worden.

Arbeiders op zee

 

 

 

Er zijn echter ook grote infrastructuurwerken die maanden, soms jaren werk geven. Voor de diepe boringen (150m of dieper) vraagt dit wel enige tijd. Zeker als je er soms 80 voor één installatie dient uit te voeren.  En dan zijn er de speciale boorprojecten die zich af en toe voordoen: boren in de zee (vanop een hefeiland), verkenningsboringen tot meer dan 600 m diep, enz. ...

Het gebeurt al wel eens dat na Drilltech onze divisie Elektromechanica aan de slag gaat in een project. Zij zorgen ervoor dat bovengronds het water doet wat de klant er van verwacht. Hierdoor is er  een nauwe samenwerking tussen deze 2 divisies.

Ook bij de divisie drilltech zetten we sterk in op de ontwikkeling van onze mensen.