Smet GWT Europe: divisie Elektromechanica

Aquafin - elektromechanica

Onze Divisie Elektromechanica is een kwalitatief gewaardeerde partner en gevestigde waarde voor de bouw van mechanische en elektrotechnische installaties binnen de brede watersector voor zowel openbare opdrachtgevers als  industrie. In de kantoor- en utiliteitsbouw nemen we ook de bouw van geothermische installaties voor onze rekening.

We ontwerpen en bouwen in eigen werkplaats en installeren tevens on site met eigen personeel alle facetten van het mechanische en elektrotechnische geheel tot een opgeleverd werkende installatie. Deze werkzaamheden voeren we uit voor o.a. waterzuiveringsstations, pompstations, waterproductiecentra met dito behandeling, waterwinning, koude-warmte opslag en bodemenergieopslag voor duurzame verwarming en koeling van gebouwen.We beschikken hiervoor over een groep gemotiveerde medewerkers die vanaf het eerste ontwerp tot de oplevering samenwerken en bouwen in een hecht team.
 

Kijkje in onze afdeling

Onze Divisie Elektromechanica bestaat ongeveer 20 jaar. Op deze “korte” tijd is de afdeling van een paar mensen uitgegroeid tot een afdeling van 50 werknemers.

Jan Van Den Bergh, Tom Proost, Jef ClaesOp onze projecten zijn elke dag een 25-tal mensen elektrisch en mechanisch druk in de weer om het geheel te monteren en op te starten. We werken in kleine teams van een 2 à 3 mensen. Dat zorgt voor een gezonde interactie tussen de collega’s onderling en voor korte communicatielijnen.

We zorgen voor het geheel van de elektromechanica, we ontwerpen de laagspanningsinstallatie, we bouwen de industriële borden, zorgen voor prefab, alle leidingwerk, montage,… Ook de indienstneming en onderhoud gebeuren door eigen mensen.

Bij Smet Group durven we vaak zeggen dat Elektromechanica onze “jonge” afdeling is. Niet alleen vanwege de bestaansduur van de afdeling, maar voornamelijk vanwege de samenstelling van mensen. Er is sprake van grote diversiteit bij Smet Group, maar het is opvallend dat Elektromechanica zoveel jonge mensen aantrekt en weet te motiveren.

Daarnaast is Elektromechanica een afdeling die bekend staat voor het zorg dragen voor zijn mensen en groeipotentieel weet te appreciëren. De groepssfeer is erg belangrijk en daar besteden we ook extra aandacht aan.