Cultuur en waarden

Groepssfeer F&C"Smet Group is geen bedrijf, Smet Group is een familiebedrijf" 

Wij spreken intern vaak over “De Smet man/vrouw”. Voor ons gaat dit over een bepaalde instelling en gedrevenheid die onze mensen hebben.

Heel gedreven en loyaal, hands-on mensen die gericht zijn op het oplossen van problemen. Ze nemen veel verantwoordelijkheid op en benutten de kansen die ze krijgen. Ze zijn trots op hun prestaties, heel erg betrokken bij de firma, zijn loyaal, nemen initiatief, zijn ondernemend, zijn gepassioneerd door techniek,…

Dit zijn allemaal eigenschappen die onze Smet-mensen o.a. kunnen bezitten en maken dat ze goed passen binnen onze cultuur. Die cultuur is moeilijk te omschrijven vanuit één perspectief, daarom hebben we enkele medewerkers gevraagd om te vertellen over wat zij typerend vinden voor de cultuur van Smet Group.

 

Het opvallendste antwoord slaat op de grote mate van vrijheid en de grote verantwoordelijkheid die er bij Smet Group wordt gegeven. In elke functie wordt dit natuurlijk anders ingevuld. De mensen van onze werfleiding bepalen zelf hun agenda, krijgen grote verantwoordelijkheden op de projecten en leveren inbreng aan in de denkprocessen. Voor functies die minder met de effectieve uitvoering te maken hebben, slaat dit op de mogelijkheid om processen en structuren aan te pakken en eigen te maken. Er is een grote vrijheid om zelf zaken Groepssfeer tunnellingvast te pakken en te laten zien wat je waard bent.Een erg mooi antwoord van Patrick Raeymaeckers is de gedrevenheid van de collega’s en arbeiders. Patrick heeft al meermaals mogen ondervinden dat zijn mensen voor hem klaarstaan wanneer het nodig is: als er ergens een deadline gehaald moet worden, er doen zich moeilijkheden voor, er moeten speciale werken of buitenlandse projecten uitgevoerd worden, dan kan hij altijd rekenen op zijn medewerkers. Hij spreekt met trots over het werk in teamverband en de inzet van de medewerkers.

“Bij Smet Group krijg je kansen, maar je moet laten zien dat je het waard bent en je kansen met twee handen grijpen” zegt Karl Roosen met veel lof over Smet Group. “Smet Group is geen bedrijf, Smet Group is een familie. Een familie bestaande uit mensen die gedreven en gepassioneerd zijn door hun job.”

Nergens loopt alles altijd op rolletjes, dat verwachten we ook niet. Wel proberen we met z’n allen te streven naar het vinden van oplossingen en samen deze uitdagingen te trotseren en tot een goed einde te brengen. We weten dat Smet Group wel wat vraagt van zijn mensen, maar tegelijkertijd zorgt dit er wel voor dat het beste in ons naar boven gehaald kan worden.

Uitdaging is er genoeg! De vraag is: ben je klaar om te ontdekken wat je allemaal in je hebt?

sfeer

 

 

 

Waarden

Veiligheid = denk veilig, handel veilig, leef veilig elke dag opnieuw!

 

Ondernemerschap = zelf kunnen inschatten in welke situaties je zelf kan beslissen en in welke situaties de chef geraadpleegd moet worden.

 

Respect = waardering die men heeft voor iemand zijn prestaties, kwaliteiten, vaardigheden…

 

Engagement = werken met passie, klantgericht opstellen en hun doelstellingen bereiken.

 

Erkentelijkheid = dankbaarheid tegenover elkaar.

 

Eerlijkheid en integriteit = eerlijk zijn tegenover jezelf en tegenover anderen.